Aktuální trendy ložnice 2022

Plánujete renovovat ložnici a hledáte užitečné tipy? Vězte, že i rok 2022 s sebou přinesl několik inspirací v interiérovém designu. Proto pokud se chystáte do velkého zařizování ložnice, připravili jsme pro vás několik zajímavých nápadů. Chcete-li se dozvědět více, čtěte dál!

Aktuální trendy ložnice 2022

Renovaci ložnice si naplánujte

Předělávání ložnice má tu výhodu, že nemusíte brát ohled na zachování funkčnosti prostoru. Na rozdíl od renovace obývacího pokoje nebo kuchyně, zde tak můžete ve větší míře zapojit svoji fantazii. Pokud se ale nedokážete rozhodnout, jak si ložnici zařídit, můžete se spolehnout na osvědčené trendy designérských stylů.

Stejně tak v roce 2022 zůstává nadčasovým trendem hlavně důraz na přírodní materiály. Nad důvody není třeba spekulovat. Jsou totiž zdravé, nadčasové a velmi trvanlivé. Kromě dřeva jsou jako materiál oblíbené zejména hedvábí, bavlna či vlna z alpaky. Co se týče postelí, oblíbené jsou kvalitní a levné kompletní postele s matrací a roštem.

Tip

Vynikající volbou pro podlahu v ložnici je teplý materiál – dřevěné parkety, laminát, koberec… Optické zvětšení prostoru dosáhnete světlými barvami. Zvolíte-li si koberec, dejte pozor na to, aby splýval s hlavním odstínem. Případně, aby zakryl celý volný prostor podlahy.

Aktuální trendy ložnice 2022

Dbejte na útulnost a zdravý spánek

Všichni se jistě shodneme v tom, že prostor ložnice by měl splňovat především všechny podmínky pro klidný a kvalitní spánek. Masivní dřevěná postel ovšem není jediným předpokladem. V tomto směru je i v roce 2022 oblíbený trend čalouněného čela postele měkkou kůží, přičemž ideální je používat i taštičkové nebo pružinové bonelové matrace. Okna je vhodné vyzdobit saténovými nebo brokátovými závěsy.

Co se týče ložního prádla, stále jsou velmi oblíbenou volbou jednobarevné, bílé nebo šedé odstíny. Pochopitelně zdravý spánek nejlépe podpoříte vysoce kvalitními přírodními tkaninami. Například z bavlny, hedvábí nebo lnu.

Nezapomeňte, že pro spánek je důležité i vhodné osvětlení místnosti, které by mělo vytvářet příjemnou a odpočinkovou atmosféru. V tomto směru naprosto stačí několik bodových světel na stropě. Ty můžete doplnit ještě například dvěma svítidly na nočních stolcích.

Aktuální trendy ložnice 2022

Které designérské styly jsou stále trendové?

Pokud stále váháte, jak si svou ložnici zařídit, je nejlepší spolehnout se na některý z designérských stylů. Důležité je však dbát na to, abyste je vzájemně nekombinovali. Přineslo by to více škody než užitku, protože byste tím mohli dosáhnout dojmu chaosu a kýčovosti. V roce 2022 jsou populárními zejména retrominimalistický skandinávský.

Minimalistický styl

Méně je někdy víc. Výjimkou není ani interiérový design. Stále platí, že minimalismus je nejlepší volbou pro malou ložnici. Dbejte na základní pravidlo – nic přehnané, žádné výrazné ozdoby. Pouze jednoduché, čisté linie.

Co se týče barevnosti, ideální je volit kontrastní barvy. U nábytku si dejte pozor, aby měl dokonale hladký a jasný povrch. Lampy je vhodné volit v jednoduchých geometrických tvarech.

Úspory prostoru dosáhnete výběrem multifunkčního nábytku. Důležité je dbát zejména na to, aby disponoval také úložným prostorem, kde si můžete pohodlně uložit právě nepoužívané věci. Například zimní bundy nebo ložní prádlo.

Retro styl

Ve světě designérství, stejně jako jinde, se opět dostávají do módy prvky, které byly oblíbené v minulosti. Proto v designu pro rok 2022 kraluje vintage styl. Kus nábytku s nádechem minulého desetiletí či století symbolizuje respekt a lásku k historii.

Je také vhodný pro zařízení ložnice na chalupě či na chatě, protože se výborně hodí i v případě, že chcete podpořit rustikálnost prostoru.

Severský styl

Podobně jako u minimalistického stylu, i styl severský (skandinávský) je ideální volbou pro chalupy či chaty. Vychází totiž z tradice skandinávských zemí a je inspirován přírodou. Přirozeně to znamená zejména dřevo v interiéru. V prostoru se také snaží využívat co možná nejvíce světla – světlé barvy a velká okna bez závěsů.

Rada na závěr

Velmi dobrou volbou je jednobarevná a světlá barva stěn ložnice. Pro rok 2022 se však stává oblíbená také kombinace modré a růžové, která vyzdvihuje jinakost a kreativitu.

Zdroj foto: Aminabytek.cz, Pixabay.com

Související příspěvky